Mirelle Stoor

Mirelle är 28 år och bor bredvid slottet i Strömsholm. Hon driver egna företaget Designbymirelle och bloggen med samma namn. Hon är utbildad inredare & fengshuikonsult. 2017 utsågs hon till Topp 10 i kategorin årets inredningsbloggare av Elle Decoration.

Motivering

Jag har alltid brunnit för miljön och för att ge gamla möbler nytt liv. Det finns fantastiskt mycket vacker design och hantverk där ute som ingen vill ha. Men som med så enkla medel som lite färg, kan bli precis det som passar i ens hem. Att sedan kombinera det hela med ett välgörande ändamål, och få skapa för att göra livet lite bättre för någon annan, är fantastiskt enligt mig. Det var en självklarhet för mig att delta i detta projekt med det målet och tillsammans med fantastiska partners som Erikslund Shoppingcenter och Västerås Stadsmission.

Min idé

Byrå: Med denna byrå ville jag egentligen föra ihop den klassiska lyxiga designen med färger och former som förstärker det ytterligare. Därav valde jag tapeter från varumärket Svenskt Tenn, som verkligen andas både klassiskt och lyx. Jag älskar trärent, men just denna byrå tycker jag fick chansen att tala högt i rummet med en snygg gråskala.

Skålar: Här var grundtanken att visa att en skål inte bara behöver vara en skål. Svärtan är en fantastiskt kollektion av Ikea och Martin Bergström och förtjänar att även hänga i vårt tak som en vacker lamparmatur.

Galleri

Före- och efterbilder från Mirelles skapelser.